O NAMA

Dobrodošli na internet prezentaciju sportskog udruženja „Maturanti Maratonci“. Zadovoljstvo nam je što možemo i na ovaj način da predstavimo jednu ideologiju zdravog i aktivnog života.

„Maturanti Maratonci“ je sportsko udruženje koje se bavi popularizacijom aktivnog stila života i teži da omasovi trkačku zajednicu u Srbiji. Naš cilj je da kroz školski sistem deci omogućimo najprihvatljiviji i najrasprostranjeniji vid rekreativnog bavljenja sportom, a to je upravo trčanje i maraton.

Maraton vidimo kao šansu da deca dobiju nešto dragoceno, nešto najvrednije što život može da im pruži. To je prilika da nauče neke važne životne lekcije koje će im trebati kasnije u životu. Prilika da izgrade svoj karakter kroz upornost, istrajnost, odgovornost, organizovanost, odlučnost, žrtvovanje, kroz saznanje šta su sve u stanju da urade. Prilika da postanu LJUDI.

Naš zadatak pre svega je da deca u prve tri godine srednje škole dobiju znanje i iskustvo iz oblasti zdravog i aktivnog života i da se takmiče u polumaratonu a da se u četvrtoj godini kao kruna njihovog školovanja oprobaju i u maratonu.

Kod nas ne postoje granice, članstvo nije vezano za školski uzrast i svi su dobrodošli.

Unicef - O nama